Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Krzysztof J (1874 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Veileder napisał:
gama28 napisał:
Veileder w interesie nas wszystkich jest, żeby dzieci rodziło się jak najwięcej.
Wypowiedzi niektórych brzmią, jakby pobieranie tego zasiłku miało kogokolwiek wzbogacić... śmieszne! Utrzymanie dziecka kosztuje majątek, matka która pobiera ten zasiłek najprawdopodobniej nie pracuje, wypłata jest więc jedna. I niech mi nikt nie wmawia, że z tymi pieniędzmi jest łatwo! Napisałam już powyżej, że jest to niewielka rekompensata, że kobieta, która mogłaby zarabiać, być niezależna finansowo, robić karierę, zapomina na jakiś czas o sobie i inwestuje czas i energię w dzieci. Ja też mam ich troje (jak niektóre wspomniane tu Arabki) i z moją trójcą nie włóczę się w południe po sklepach, bo mnie NIE STAĆ!

Gama, ja nie mowilem, ze jest latwo. Naprawde tez zycze tobie i dzieciom wszystkiego najlepszego. A teraz od brutalnej strony: dlaczego ja jako podatnik mam odczuwac "po kieszeni", ze ty zdecydowalas sie urodzic troje dzieci? Bardzo milo tez, ze (przynajmniej na jakis czas) zrezygnowalas z kariery zeby je wychowac, tylko znowu: czy ja mam to subsydiowac?
Troche mi to "traci" katolickim (lub islamskim) podejsciem: Bog daje, podatnik placi!

Miałam napisać o tych przyszłych obywatelach pracujących na nasze przyszłe emerytury itd, ale zrobił to już Dino.
Na szczęście nie jestem ani katoliczką ani muzułmanką
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
ツMatki Polkiツ
(Matki Polki)
Wiking
A może by ta Pani co chce wstrzymać te świadczenia pomyślała ,że my Matki Polki mamy inną mentalność niż norweskie matki ? Czas spędzony z dzieckiem przecież jest bezcenny. Wiadomo ,że te osoby które są zmuszone pójśc do pracy to pójdą od razu , ale ta matka która może sobie pozwolić być odrobinę dłuzej w domu z dzieckiem to z nim zostanie nawet gdyby tych świadczeń nie było .Uwazam ,że to tylko w małym procencie coś zmieni .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Matki Polki napisał:
A może by ta Pani co chce wstrzymać te świadczenia pomyślała ,że my Matki Polki mamy inną mentalność niż norweskie matki ?

Ten argument na pewno wszystkich przekona!

Swiadecznia w Niorwegii maja byc dostosowane do "Matek Polek", "moc" piwa w sklepach do "Ojcow Polakow" (bo my norweskiego sikacza nie bedziemy pili).
Ciekawe ile dostawalas w Polsce, ktora powinna chyba byc dopasowana do "Matek Polek"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
szkoad sie rozpisywac na ten temat, jedna KANDYDATKA rzucila haslo i zaraz wielkie halo robia . i tak to nie przejdzie bo 50% mieszkancow oslo to imigranci . zrobia rozpierduche i bedzie po oslo . ciapate wyskocza na ulice - spala polowe miasta i bedzie druga francja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok